Dlaczego nie warto zakładać restauracji przy starówce?

Dlaczego nie warto zakładać restauracji przy starówce?

Większość osób zakładających własną restaurację jest przekonanych o tym, że ich restauracja będzie lepsza niż wszystkie inne. Mamy tendencję do takiego myślenia nawet wówczas, gdy zakładamy restauracje w miejscu, gdzie w ciągu ostatnich kilku lat padło kilka innych lokali gastronomicznych. Powinniśmy sobie pomyśleć natomiast w takiej sytuacji, że być może poprzednie osoby te myślały, że ich biznes będzie lepiej prowadzony niż jakikolwiek inny? Czasami bowiem bez względu na to jaka jest jakość serwowanych w lokalu dań, nie ma ruchu, bo lokalizacja jest zła. Dotyczy to również lokali, które znajdują się przy centrach większych miast. Często jest tak dlatego, że osoby oglądające lokal mają wrażenie, że w takim miejscu jak boczna uliczka starego miasta musi dobrze pójść restauracja. Jednakże nie do końca jest to prawda. Największą popularnością cieszą się te lokale, które znajdują się w miejscach, obok których przechodzą na co dzień rdzenni mieszkańcy miasta z pracy do domu. Rzadko jest to starówka.

About